Shell GTL: superschone brandstof. Van Keulen werkt met Shell GTL aan schone lucht in de binnenstadSinds 27 april 2012 rijdt het gehele wagenpark van Van Keulen op Shell GTL Fuel. Van Keulen is het eerste (!) bedrijf in Amsterdam die de overstap maakte naar deze schone brandstof, welke de uitstoot van fijnstof ongeveer liefst 30% verminderd. Met 16 auto's, een verbruik van 200.000 liter diesel op jaarbasis en 19.500 losadressen per jaar in alleen Amsterdam levert Van Keulen op deze manier een enorme bijdrage aan een schonere lucht in de binnenstad. Op deze nieuwe mijlpaal in ons MVO-beleid zijn we dan ook hartstikke trots!

Shell GTL Fuel: synthetische brandstof uit aardgas
Omdat deze brandstof met een hoog cetaangetal een schonere verbranding heeft, produceert Shell GTL Fuel minder stikstofoxiden (NOx), zwaveloxiden (SOx) en fijnstofdeeltjes dan conventionele diesel. Roet (en daarmee: fijnstof) heeft met name in verstedelijkte gebieden een zeer negatief effect op de luchtkwaliteit. Shell GTL Fuel levert dus een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de grote steden.

Shell GTL Fuel is een vloeibare brandstof, gemaakt van aardgas, die direct -zonder aanpassingen aan het wagenpark!- kan worden gebruikt in alle voertuigen met een dieselmotor. GTL is daarom sowieso een aantrekkelijker alternatief t.o.v. oplossingen zoals elektrisch rijden of gas.

Gas-to-Liquids (GTL)
GTL-producten zijn kleurloos, geurloos en vrijwel zwavelvrij. Ze dragen niet alleen bij aan de verbetering van de plaatselijke luchtkwaliteit, maar zorgen er tevens voor dat wij minder afhankelijk worden van olie. De GTL-brandstof van zorgt verder in het bijzonder voor kosteneffectieve en schonere vervoersoplossingen voor stedelijke gebieden. 

Tal van overheden tonen belangstelling voor GTL als een echt alternatief voor conventionele brandstoffen. Ook Gemeente Amsterdam volgt de positieve ontwikkelingen bij Van Keulen op de voet, omdat de brandstof ontelbaar veel voordelen biedt. Zo betekent minder emissie ook minder restauratiekosten aan historische panden.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van GTL? Neem dan zeker contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over!

» website Shell GTL Fuel

» GTL brochure