Je bedrijfsaccount is geblokkeerd en je kunt geen bestellingen plaatsen. Neem contact op met de vestiging.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het verkopen en leveren van hout en bouwmaterialen doen we altijd met respect voor mens en milieu. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; veel bedrijven dragen het uit, BMN Van Keulen voert het uit. MVO is een werkwoord!


Greenworks

Onder de naam Greenworks biedt BMN Van Keulen sinds maart 2012 tal van geselecteerde duurzame bouwmaterialen. Een, middels labeling, duidelijk herkenbaar assortiment 'groene producten', die bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving. 

Bij de samenstelling van het assortiment Greenworks producten is zorgvuldig gekeken naar de duurzame kenmerken van een product, de koers die de overheid vaart op het gebied van duurzaamheid en de milieuprestaties van het product. Hierbij wordt de gehele levenscyclus van een product in ogenschouw genomen; van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur tot en met de verwerking van afval na de sloop van een gebouw.


Lean and Green Award

Van Keulen is in mei 2013 beloond met de Lean and Green Award. Deze exclusieve onderscheiding wordt uitgereikt aan ondernemingen die zich actief inzetten om hun logistieke proces te verduurzamen. Lean and Green is een stimuleringsprogramma dat organisaties helpt om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

Van Keulen heeft zich als doel gesteld om in 2016 een CO2-reductie te bewerkstelligen van minimaal 20% op uitgaand én intern transport. Hiervoor heeft Van Keulen legio besparingsmaatregelen gedefinieerd, zoals het begrenzen van voertuigen, controle van bandenspanning en door scholing van chauffeurs over ‘het nieuwe rijden’.

The blue road; transport over water

Transport over water richting de hoofdstad zal en moét de toekomst worden. Amsterdam slibt namelijk dicht en binnen 20 jaar krijgt Nederland te maken met een enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Daarom benut Van Keulen de mogelijkheden van 'the blue road'. Leveranciers bevoorraden BMN Van Keulen via de Nederlandse binnenvaart en waar mogelijk levert BMN Van Keulen op binnenstedelijke projecten via de Amsterdamse grachten. Dat betekent minder vrachtwagens op de snelweg én in de binnenstad! Bovendien zorgt multimodaal vervoer voor een reductie van CO2-uitstoot.

Groene stroom uit windenergie

BMN Van Keulen maakt gebruik van groene stroom in de vorm van windenergie, aangezien windenergie de laagste emissie per kWh stroom heeft. In 2011 en 2012 maakte het elektraverbruik 30% van de totale CO2-footprint uit, waardoor het één van de grootste emissies was binnen het bedrijf. 

De overstap naar windenergie leverde een reductie van circa 3.300 ton CO2 per jaar op, waardoor elektra nog maar een kleine 2% van de totale CO2-footprint uitmaakt. De criteria van de CO2-prestatieladder zijn bewust gehanteerd bij het inkopen van groene stroom. Hierdoor is objectief meetbaar hoe groen deze energie is. 


BMN Van Keulen neemt afval retour met 'Take-it-Bag'

BMN Van Keulen neemt bouw-afval van klanten retour middels de Take-it-Bag. Deze bigbag van 1 kuub (1m3) wordt vanaf aflever-adressen ingenomen. Onze vrachtwagens rijden dus niet meer leeg de stad uit, maar 'vol' met afval. Tevens maken de grote containers plaats voor kleinere bigbags. Dat betekent: minder vuilniswagens én minder vuilcontainers in de binnenstad. Zo blijven de parkeerplaatsen vrij voor auto's, het verkeer stroomt beter door en de luchtkwaliteit verbetert. Bovendien wordt de inhoud van de Take-it-Bag voor gegarandeerd 88% gerecycled en de zak zelf zelfs voor 100%. Powered by RENEWI!


BMN Van Keulen werkt met Shell GTL aan schone lucht in de binnenstad

In april 2012 was Van Keulen het eerst bedrijf in Amsterdam dat overstapte op Shell GTL Fuel als brandstof voor het wagenpark. Deze schone brandstof verminderd de uitstoot van fijnstof naar verwachting met maar liefst 30%. 

Met 16 auto's, een verbruik van 200.000 liter diesel op jaarbasis en 19.500 losadressen per jaar in alleen Amsterdam levert Van Keulen op deze manier een enorme bijdrage aan een schonere lucht in de binnenstad.

FSC® en PEFC certificering

BMN Van Keulen levert houtproducten met het FSC® en PEFC keurmerk. Deze keurmerken staan voor verantwoord bosbeheer en brengen sociale, milieu en economische belangen in balans.

Boordcomputer helpt chauffeurs 'groener' en efficiënter rijden

Sinds januari 2012 worden de chauffeurs van Van Keulen geholpen door een boordcomputer, die de richtlijnen inzake groen rijden voorschrijft; minimaal stationair draaien, niet onnodig in toeren gaan, de aangewezen snelheid niet overstijgen en tijdig anticiperen. De geïntegreerde trucknavigatie met touchscreen motiveert onze chauffeurs om een optimale rijstijl aan te houden (reduceren brandstofverbruik en CO2 uitstoot).


Gezondheid en veiligheid

Van Keulen zorgt op verschillende manieren voor een gezonde en veilige werkomgeving:

  • onze medewerkers zijn goed opgeleid, zodat zij hun werk veilig uitvoeren. Alle kraanchauffeurs zijn gediplomeerde kraanmachinisten. En alle heftruckchauffeurs zijn gecertificeerd;
  • alle medewerkers dragen passende werkkleding en PBM zoals voorgeschreven
  • de kranen van Van Keulen zijn TUV-gekeurd en voldoen aan de veiligheidsnormen.

Nog meer

Afval inzamelen en scheiden

Van Keulen heeft een milieueiland waar zij diverse afvalstromen scheiden en klaarmaken voor recycling. Bovendien biedt Van Keulen klanten een onderscheidende service; afval wordt door ons teruggenomen vanaf de bouwplaats middels de 'Take-it-Bag'. Voorwaarde is wel dat het gaat om restanten van door Van Keulen geleverde bouwmaterialen.

Plastic verpakkingen en draagtassen

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zoeken wij continu nieuwe manieren om duurzamer en milieuvriendelijker te werken. Onlangs onderzochten we onze verpakkingen: uit welk soort plastic bestaan deze? Daarbij keken we onder andere naar de afbreekbaarheid en recyclebaarheid van onze verpakkingen en draagtassen, en naar de afbreekbaarheid van de inkt die daarin wordt gebruikt.

Erkend Leerbedrijf

Van Keulen Hout en Bouwmaterialen is ‘Erkend Leerbedrijf’. Stagiaires uit het MBO onderwijs krijgen binnen diverse afdelingen van de organisatie een kans om ‘in de keuken mee te kijken’

MVO- en EHS-managers (Environment Health Safety)

MVO- en EHS-managers bewaken binnen van Keulen alle activiteiten die bijdragen aan het milieu, gezondheid en veiligheid. Zo zorgen we samen niet alleen voor een veilige en gezonde werkomgeving. We dragen zo ook een steentje bij aan een goede leefomgeving voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen.


En wist u dat...

  • alle heftrucks van Van Keulen electrisch rijden?
  • wij samen met Milgro ons afval strikt scheiden, klaarmaken voor recycling en daarmee daadwerkelijke besparingen realiseren?
  • wij waar mogelijk dubbelzijdig printen?
  • bewegingsmelders in onze kantoorruimtes er voor zorgen dat de verlichting niet onnodig lang blijft branden?
  • Van Keulen actief een succesvol ziekteverzuim-beleid voert?
  • wij ontzettend trots zijn op ons MVO-beleid?

BMN Van Keulen: een bedrijf om trots op te zijn

Zit je nog op school en zoek je een stageplek? Wil je een spreekbeurt houden over BMN Van Keulen? Bent u docent en wilt u met uw klas een rondleiding bij Van Keulen? Of zou u Amsterdam gewoon een keer vanuit een hoger perspectief willen bekijken? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Wij vertellen u namelijk graag meer over BMN Van Keulen. Sterker nog; we doen niets liever! Want Van Keulen is een bedrijf om trots op te zijn. En dat zijn we allemaal; van directiekamer tot kantine. En in beide bent u van harte welkom.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op: