Plastic verpakkingen en draagtassen bij Van Keulen Hout en Bouwmaterialen

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zoekt Van Keulen Hout en Bouwmaterialen continu nieuwe manieren om duurzamer en milieuvriendelijker te werken. Onlangs onderzochten we onze verpakkingen: uit welk soort plastic bestaan deze? Daarbij keken we onder andere naar de afbreekbaarheid en recyclebaarheid van onze verpakkingen en draagtassen, en naar de afbreekbaarheid van de inkt die daarin wordt gebruikt.

Plastic verpakkingen
Onze leverancier van plastic verpakkingen is RVC Industriële verpakkingen. De door hen gebruikte folies zijn allemaal 100% recyclebaar (inclusief bedrukking). RVC gebruikt in het productieproces geen weekmakers en zware metalen. RVC is een van de eerste plastic fabrikanten met een naverbrander. Deze zuivert verontreinigde lucht en stoot vervolgens schone lucht weer uit. Ook werkt RVC met een koker ruilsysteem: klanten retourneren lege kunststof kokers en RVC plaatst een lege kooi terug bij de klant. Machines worden met slootwater gekoeld in een gesloten systeem, zodat schadelijke stoffen geen kans krijgen.

Continue innovatie
RVC Industriële verpakkingen innoveert continu om efficiënter te werken en het milieu te ontlasten. Een recent voorbeeld hiervan is het promoten en rijden van elektrische auto’s. Zo realiseerde RVC oplaadpunten bij hun locaties waar medewerkers en bezoekers gebruik van kunnen maken. Het vrachtwagenpark van RVC Industriële verpakkingen rijdt voor 50% conform de recente Euro 6 norm. Deze norm is voor voertuigen op diesel die een vergelijkbaar lage uitstoot hebben als op benzine aangedreven voertuigen. RVC heeft meerdere opslaglocaties die het mogelijk maken om de lijnen kort te houden en zo zuinig, efficiënt en snel mogelijk producten uit te leveren.

Afbreekbaarheid van plastic draagtassen
Bij Van Keulen Hout en Bouwmaterialen zijn alle plastic draagtassen van biodegradable materiaal. Anders gezegd: ze zijn volledig biologisch afbreekbaar. Op de bodem van onze tasjes ziet u EPI staan. Dit staat voor Environmental Technologies Inc, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van milieuvriendelijk, afbreekbaar verpakkingsmateriaal zoals plastic tassen.

Het materiaal waarvan de tasjes gemaakt zijn, is technisch gelijkwaardig aan het traditionele plastic, maar veel beter voor het milieu. Het erodeert na zo’n zes maanden al voor 80%, bij standaard plastic kan dit wel eeuwen duren. De inkt die gebruikt wordt voor het bedrukken van de tassen is op natuurlijke basis en bevat geen schadelijke stoffen. Kortom,bij Van Keulen Hout en Bouwmaterialen voldoen ook het verpakkingsmateriaal en de plastic tassen aan de hoogste milieu-eisen.
Documentatie