Lean and Green Award

Van Keulen Hout en Bouwmaterialen heeft in 2013 de Lean and Green Award behaald. Deze exclusieve onderscheiding wordt uitgereikt aan organisaties die zich middels het programma Lean and Green actief inzetten om hun logistieke proces te verduurzamen.Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Award-winnaars zeggen toe om in een periode van 5 jaar hun CO2-uitstoot aantoonbaar met minimaal 20 procent te reduceren.

Van Keulen heeft zich als doel gesteld om in 2016 een CO2-reductie te bewerkstelligen van minimaal 20 procent op uitgaand én intern transport. Hiervoor heeft Van Keulen legio besparingsmaatregelen gedefinieerd. Het brandstofverbruik zal afnemen door begrenzing  van de voertuigen, controle van de bandenspanning en door nascholing van de chauffeurs over ‘het nieuwe rijden’. Daarnaast rijden de trucks van Van Keulen op de schone brandstof Shell GTL, worden de chauffeurs geïnstrueerd door boordcomputers en rijden onze vertegenwoordigers hybride auto’s.

Van Keulen doet nog veel meer in het kader van duurzame distributie. Zo maken we gebruik van groene stroom uit windenergie, leveren we met Mokum Mariteam materialen door de Amsterdamse grachten, neemt Van Keulen afval retour middels de Take-it-Bag en worden we door leveranciers bevoorraad via The Blue Road.

Met de Lean and Green Award laten we zien dat we ons actief inspannen om ons logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken, wat perfect aansluit bij de ambities van Van Keulen. Het verkopen en leveren van hout en bouwmaterialen doen we altijd met respect voor mens en milieu. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; veel bedrijven dragen het uit, Van Keulen voert het uit. MVO is een werkwoord!

» Website Lean and Green