Rekentools

Fermacell Materiaalbenodigdheden

Met Fermacell Materiaalbenodigdheden weet u binnen enkele muisklikken hoeveel materiaal u nodig heeft voor uw wand, plafond of vloer.

De calculator berekent niet alleen het aantal gipsvezelplaten, maar ook de staanderprofielen, liggerprofielen, voegenlijm, voegengips, snelbouwschroeven, nieten, montagelijm en kant-en-klaar finish. Uiteraard rekening houdend met materiaalverlies. Inclusief productspecificaties en bestel-informatie. Erg handig!

Fermacell Systeemselector

Snel en gemakkelijk het juiste bouwsysteem voor uw project vinden? De systeemselector helpt u daarbij.

Door in de digitale woning op de gezochte wand, vloer of plafond te klikken komt u in het keuzesysteem. Hier kunt u exact aangeven aan welke wensen uw bouwsysteem moet voldoen. Vervolgens geeft de systeemselector u een advies voor de toepassing van ons product in uw bouwsituatie. Van dit advies genereert u desgewenst een STABU besteksomschrijving, die direct in uw digitale projectbeschrijving te verwerken is.

Gyproc Systeemselector

Vind het geschikte wandsysteem met de Gyproc Systeemselector. Deze handige tool brengt u een advies uit op basis van de gewenste wand-prestaties. De Systeemselector selecteert de wanden die voldoen aan de door u opgegeven criteria. Vervolgens kunt u een kant-en-klare wand kiezen en desgewenst gelijk de bestektekst bekijken.

Isover Rekenprogramma's

Met het rekenprogramma Termical kunnen op eenvoudige wijze thermische isolatieberekeningen worden gemaakt voor onder andere spouwmuren, vliesgevels, gevelsluitende elementen, voorzetwanden en hellende daken.

Met het rekenprogramma Renocal kunnen een aantal renovatietoepassingen worden doorgerekend. Renocal geeft antwoord op vragen als 'Is het interessant de constructie na te isoleren?' of 'Wat is de besparing in geld?'.

Velux Energy and Indoor Climate Visualizer

VELUX Energy and Indoor Climate Visualizer wordt gebruikt ter beoordeling van de prestaties van ééngezinswoningen met betrekking tot de energie-, ventilatie- en binnenklimaat. Het is intuïtief te gebruiken en kan door iedereen met een basiskennis van technologie worden gebruikt. De Visualizer is gebaseerd op een erkende en gevalideerde simulatie-engine.