Van Keulen stapt over op groene stroom uit windenergie

21-02-2013
Van Keulen Hout en Bouwmaterialen steekt nu ook letterlijk energie in duurzaamheid. Per 1 januari zijn we overgestapt op groene stroom in de vorm van windenergie, aangezien windenergie de laagste emissie per kWh stroom heeft. Deze overstap is onderdeel van het MVO-beleid van Saint-Gobain Distribution the Netherlands. Naast Van Keulen zijn dus ook Tegelgroep Nederland, Raab Karcher, De Jager Tolhoek en Galvano overgestapt op windenergie.

In 2011 en 2012 maakte het elektraverbruik 30% van de totale CO2-footprint uit, waardoor het één van de grootste emissies is binnen de bedrijven onder Saint-Gobain Distribution the Netherlands. Het verbruik in 2012 is gedaald door bewuster om te gaan met energie, maar is nog altijd gelijk aan het energieverbruik van 2.300 huishoudens. De overstap naar windenergie levert een reductie van circa 3.300 ton CO2 per jaar op, waardoor elektra nog maar een kleine 2% van de totale CO2-footprint uitmaakt. Zo dragen Van Keulen en Saint-Gobain Distribution the Netherlands bij aan een duurzame samenleving.

Groene energie van DELTA
De criteria van de CO2-prestatieladder zijn bewust gehanteerd bij het inkopen van groene stroom. Hierdoor is objectief meetbaar hoe groen deze energie is. De windenergie van Nederlandse bodem wordt afgenomen bij DELTA. DELTA mag zich tot één van de meest veelzijdige energiebedrijven in Nederland rekenen. Naast opwekking van elektriciteit en energiehandel leveren zij gas en elektra aan particulieren en aan de zakelijke markt. DELTA is verheugd met de overgang naar levering van groene energie in het bestaande contract van Saint-Gobain Distribution the Netherlands. DELTA wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Om die ambitie te behalen zetten zij bewust in op de opwek van duurzame energie in verschillende vormen. » Website DELTA

Geel is het nieuwe groen
Op het gebied van duurzaamheid heeft Van Keulen sowieso de wind in de zeilen. Ons motto: MVO is een werkwoord! Veel bedrijven dragen het uit, Van Keulen voert het uit.
» Van Keulen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.