Van Keulen en Mokum Mariteam leveren 'Vracht door de Gracht'

18-12-2012
Van Keulen leverde afgelopen donderdag over water bouwmaterialen op een project van KJ Aannemers (Kemmink & Joosten). Onze Willem Jonkers organiseerde het transport in samenwerking met Mokum Mariteam. Voor de verbouwing van dit monument in Amsterdam-Noord is gekozen voor transport over water omdat de omwonenden aan de Nieuwendammerdijk anders teveel hinder ondervinden van de vrachtwagens die de toegang voor ander vervoer blokkeren. Vanaf het kanaal aan de achterzijde werden de bouwmaterialen met de hydraulische kraan van het schip op de kade geplaatst.

Van Keulen vaker de gracht op
“Het leveren over water is één van de noviteiten van Van Keulen om de binnenstedelijke wegen te ontzien. En dat heeft prioriteit!”, vertelt directeur John Veerman. “De torenhoge transportkosten in de bouw, het dichtslibben van de Nederlandse wegen, het groeiende tekort aan vrachtwagenchauffeurs, de slechte luchtkwaliteit, de toenemende vraag naar duurzaam bouwen; het zijn allemaal redenen waarom bouwlogistiek steeds belangrijker gaat worden in de nabije toekomst.”
Veerman grijpt deze ontwikkelingen graag aan om Van Keulen nóg meer te onderscheiden van de rest. “Als je in Amerika zegt ‘we deliver’, dan betekent dat meer dan ‘wij leveren’. Daar betekent het ‘wij maken het waar’. En dat is precies waar Van Keulen voor staat. Meer dan ‘leveren’ dus. Van Keulen is dé partner als het gaat om duurzame binnenstedelijke distributie van bouwmaterialen en daar blijven we aan werken. Eerst met Greenworks, Shell GTL Fuel, de Take-it-Bag en The Blue Road. In 2013 dus ook met ‘Vracht door de Gracht’.”

Mokum Mariteam levert ‘Vracht door de Gracht’
Mokum Mariteam vervoert goederen over water in de Amsterdamse binnenstad. ‘Vracht door de Gracht’ dus. En dat op schone en stille kracht. De schepen worden namelijk aangedreven door schone en stille elektromotoren en varen daarmee volledig elektrisch.
“Maar liefst 25% van de oppervlakte van Amsterdam wordt ingenomen door water. Toch wordt dit water nog nauwelijks gebruikt voor distributie van goederen. Dit terwijl het een vorm van transport is die het vrachtverkeer in belangrijke mate kan terugdringen. Daarmee draagt Mokum Mariteam direct bij aan een schone en leefbare binnenstad.” vertelt Willem Post, schipper en de man achter Mokum Mariteam.

Van Keulen levert op dit project onder andere PS-renovatievloer van VBI, bouwstaalmatten van Arcelormittal en Rigidur gipsvezelplaat van Gyproc.

» Website Mokum Mariteam
» Website Kemmink en Joosten