Saint-Gobain Solutions en Gyproc introduceren Afbouwpakketten®

14-12-2020

Saint-Gobain Solutions en Gyproc introduceren Afbouwpakketten®
“Een innovatie die verschil gaat maken in de droge binnenafbouw”
De gehele bouwkolom kampt met steeds meer uitdagingen die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het rendement van bouwend Nederland. Om hierin te ondersteunen slaan Saint-Gobain Solutions en Gyproc de handen ineen en introduceren Afbouwpakketten®: op maat gemaakte prefab werkpakketten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en comfort.

“In de bouw zijn zaken als personeelstekort, Arbo-regelgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen allemaal van grote invloed op de bedrijfsvoering”, vertelt Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc en ISOVER. “Met onze Afbouwpakketten® lossen we een groot deel van deze issues op voor alle betrokken partijen.”

De Afbouwpakketten® zijn in vijf niveaus beschikbaar. Het is mogelijk om Gyproc gipsplaten voor één ruimte in een pakket geleverd te krijgen met daarbij verschillende opties. Dit varieert van platen gezaagd op lengte, gestapeld naar gewenste montagevolgorde tot gipsplaten voorzien van sparingen én meer.

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, legt uit: “Om te beginnen kijken we samen met de aannemer en het afbouwbedrijf naar de gewenste prestaties voor een ruimte en adviseren in de toe te passen systemen. Indien gewenst kunnen we het BIM-tekenwerk uit handen nemen.”

Doordat alle systemen vooraf in BIM worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen. Alle platen worden in de fabriek zo efficiënt mogelijk op maat gesneden en verpakt als pakket voor één ruimte. Hiermee gaat de bouwproductiviteit omhoog, wordt snijafval verminderd en is de werkplek op de bouw vrij van stof. De Afbouwpakketten® worden op het gewenste moment geleverd op de bouw. “De productiviteit verhogen is een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe concept. De belofte is niet voor niets: wij bouwen voor, u bouwt door”, aldus Scheepens.

Van Houten vertelt: “Het succes van de Afbouwpakketten® heeft zich al een aantal keer bewezen. Een voorbeeld is de bouw van het 288 kamers tellende Hotel Amstelkwartier, een Gyproc Trophy-project van Kwakman Afbouw BV. Per afzonderlijke hotelkamer is één Afbouwpakket® met alle benodigde bouwmaterialen samengesteld. De pakketten zijn op vooraf bepaalde tijdstippen door Van Keulen Hout en Bouwmaterialen op de juiste verdieping en in de exacte hotelkamer geleverd. De monteurs en installateurs konden per hotelkamer deze Afbouwpakketten® stapsgewijs afwerken om zo tot de afgesproken quota per dag te komen.”

Met Afbouwpakketten® bieden Saint-Gobain Gyproc Nederland en Saint-Gobain Solutions een nieuwe, slimme werkwijze voor de binnenafbouw. Meer informatie is te vinden op www.gyproc.nl/afbouwpakketten of www.saint-gobain-solutions.nl/afbouwpakketten

Over Gyproc
Gyproc is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent en distribiteur van innovatieve bouwmaterialen ter wereld, en is wereldwijd de marktleider op het gebied van gipsproducten en –systemen voor de droge en natte binnenafbouw. Gyproc biedt aan de droge binnenafbouw gipssystemen voor wanden, plafonds, vloeren en oplossingen voor het brandwerend bekleden van draagconstructies. Voor de natte binnenafbouw levert Gyproc een compleet assortiment (gips)pleisters aan. Het assortiment dat Gyproc in de doe-het-zelf markt voert, bestaat uit gipsplaten, stucproducten, gereedschap en producten voor bevestiging en afwerking. Kijk voor meer informatie op www.gyproc.nl

Over Saint-Gobain Solutions
Saint-Gobain Solutions is de nieuwe activiteit van Saint-Gobain die zich richt op het bieden van innovatieve systeemoplossingen en projectmatig advies. Saint-Gobain Solutions speelt met haar innovaties in op de uitdagingen van vandaag én morgen. Aan de basis staat dat de oplossingen van Saint-Gobain Solutions bijdragen aan een comfortabele en duurzame leefomgeving. Daarnaast beantwoorden de oplossingen de vragen op het gebied van energiezuinig, efficiënt, snel en kwalitatief hoogwaardig bouwen. Met INTERIOR SOLUTIONS is het bedrijf dé specialist voor een efficiënte en duurzame binnenafbouw. Kijk voor meer informatie op www.saint-gobain-solutions.nl

Contactgegevens
Voor vragen of meer informatie over Gyproc kunt u contact opnemen met:

Maureen van Baal, marketing-communicatie specialist voor Gyproc en ISOVER
T: +31 (0)6 22 05 70 73
E: maureen.vanbaal@saint-gobain.com

Voor vragen of meer informatie over Saint-Gobain Solutions kunt u contact opnemen met:

Ivo van Rooy, marketing manager Saint-Gobain Solutions
T: +31 (0)6 53 93 18 09
E: ivo.vanrooy@saint-gobain.com