Klant aan het woord bij Van Keulen: Aannemingsbedrijf HR Construction

05-10-2021

Aannemer Edwin Heijtlager van HR Construction komt graag zijn afspraken na. Van de geraamde kosten voor een project tot de planning voor de bouwwerkzaamheden: met dit Amsterdamse aannemingsbedrijf komt de klant nooit voor verrassingen te staan. Hoe gaat HR Construction te werk, en waarom koos het bedrijf voor een samenwerking met Van Keulen Hout en Bouwmaterialen? Edwin Heijtlager vertelt.

HR Construction: kleinschalig en no-nonsense, met oog voor duurzaamheid

HR Construction werd in 2011 opgericht door de twee Amsterdamse jeugdvrienden Edwin Heijtlager en Ronald Raithel. Met beiden een achtergrond als timmerman, kennen de mannen het reilen en zeilen van de bouwwereld. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvol kleinschalig aannemingsbedrijf, werkzaam in de regio Amsterdam. Van kleine verbouwing tot grote renovatie: op HR Construction kan je als klant bouwen, zegt Edwin. “Wij doen wat we afspreken, en zijn eerlijk over wat haalbaar is. Zo weet de klant welke kosten hij of zij kan verwachten, en hoe lang de werkzaamheden gaan duren.”

Dankzij de kleinschaligheid van het bedrijf is de werkwijze van HR Construction zowel flexibel als persoonlijk. Bouwen valt of staat met vertrouwen, daarom maken Edwin en Ronald altijd persoonlijk kennis met een nieuwe klant, en laten ze zich voorstaan op hun Amsterdamse no-nonsense aanpak. Daarbij hoort ook een oog voor duurzaamheid: “Waar mogelijk proberen we bouwmaterialen een tweede leven te geven. Lukt dat niet, dan bieden we het gescheiden aan bij de afvalverwerker. Daarbij kiezen we altijd voor materialen die zo lang mogelijk meegaan. Dat is wel zo duurzaam.”

Van Keulen Hout en Bouwmaterialen: materialen op tijd geleverd

Van Keulen Hout en Bouwmaterialen is een van de grootste leveranciers van bouwmaterialen van HR Construction. Waarom koos het bedrijf voor een samenwerking met Van Keulen? “Als aannemingsbedrijf willen wij ons altijd aan de planning houden. Een tijdige levering van bouwmaterialen is daarbij natuurlijk essentieel. Een timmerman kan niets uitrichten zonder materiaal, dat spreekt voor zich. Van Keulen doet zijn eigen leveringen, met eigen vrachtwagens. Dat is erg prettig, want je kan er altijd de klok op gelijk zetten dat ze op tijd komen.”

“Ook leveren ze erg snel: wanneer ik voor 12 uur bestel, dan heb ik de materialen de volgende dag in huis. En mocht er op het laatste moment iets veranderen, dan zijn ze ook daarin flexibel. Tot slot zijn ook de prijzen van Van Keulen goed. Eigenlijk kan ik alleen maar positieve dingen noemen.”

Een ‘one-stop shop’ voor bouwmaterialen

Nog een belangrijke reden om voor Van Keulen te kiezen is het uitgebreide assortiment van materialen, zegt Edwin. “Bij Van Keulen ben ik in één keer klaar, het is een one-stop shop.” Ook vindt Edwin het prettig dat hij nog gewoon de telefoon kan oppakken om zijn materialen te bestellen. “Van online-ontwikkelingen ben ik niet zo’n liefhebber. Bij Van Keulen kan ik gelukkig nog gewoon bellen om mijn bestelling door te geven, en dan is degene aan de andere kant van de lijn altijd bereid om mee te denken over de benodigde materialen, of over oplossingen wanneer er zich een probleem voordoet.”

Samen sparren voor de beste oplossing

Van Keulen denkt niet alleen mee over de beste keus voor materialen, maar ook over oplossingen voor transport, bijvoorbeeld. “Zo zijn we nu bezig met een project op de Overtoom, waarbij de materialen op hoogte geleverd moeten worden, met een kraan die de materialen voor het raam hangt. Maar het is steeds moeilijker om daar vergunningen voor te krijgen, nu de gemeente Amsterdam dat steeds moeilijker maakt. Gelukkig denkt Van Keulen ook daarin mee bij het zoeken naar oplossingen.”

Nog een voorbeeld van die oplossingsgerichtheid is een nieuwbouwproject voor een twee-onder-een-kapwoning in Koog aan de Zaan, zegt Edwin. “Wij zijn als aannemingsbedrijf nog niet erg thuis in nieuwbouw. Van Keulen levert ons alle benodigde materialen, en denkt mee over de wegen die we moeten bewandelen bij de bouw van deze woning. Bijvoorbeeld over de voorschriften voor materialen, over leidingenverloop, en waar uitsparingen gemaakt moeten worden voor een afvoer in de vloer. Dat is een erg prettige samenwerking.”

» website van HR-ConstructionAfbeeldingen van HR ConstructionAmestelle - Zwanenburg

Op Amestelle in Zwanenburg is het stempelwerk gedaan, hebben we gesloopt en is het staal geplaatst.

Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg Zwanenburg

AkzoNobel - Sassenheim

In Sassenheim zijn wij aan het werk bij AkzoNobel. Wij verhogen de dakranden en vervangen de gevelbekleding t.b.v. na-isolatie. In opdracht van Consolidated Nederland.

Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim Sassenheim

Overig

Duurzaam isoleren Dakopbouw IJburg