Boordcomputer helpt chauffeurs 'groener' en efficienter rijden

04-01-2012
Amsterdam snakt naar ‘asem’ en Van Keulen gaat daar iets aan doen! Milieuvriendelijk rijden is 'hot' en de rijstijl van de chauffeurs is hierin een belangrijke sleutel. Daarom worden de chauffeurs van Van Keulen vanaf nu geholpen door een boordcomputer, die de richtlijnen inzake groen rijden voorschrijft; minimaal stationair draaien, niet onnodig in toeren gaan, de aangewezen snelheid niet overstijgen en tijdig anticiperen. Zo worden onze chauffeurs op ieder moment gemotiveerd om een optimale rijstijl aan te houden.

De gehele vloot van Van Keulen is nu uitgerust met de TX-ECO ASSISTANT boordcomputer van Transics uit Ieper, België. In Duitsland en Frankrijk waren chauffeurs van Saint-Gobain al eerder met het systeem uitgerust en de resultaten aldaar zijn zeer positief.

Behalve het bevorderen van ‘het nieuwe rijden’, (reduceren brandstofverbruik en CO2 uitstoot) helpt dit systeem een perfecte backoffice te onderhouden. De geïntegreerde trucknavigatie met gebruiksvriendelijk touchscreen begeleidt de chauffeur vlot naar de volgende bestemming, gebaseerd op een elektronische ritlijst. Lostijden, hijstijden, aankomst- en vertrektijden worden geregistreerd en doorgegeven aan de collega’s van de binnendienst. Onze planners hebben direct zicht op locatie van trucks en trailers, afgelegde routes, status van cargo en verwachte aankomsttijd. Op vragen en verzoeken van klanten kan zo natuurlijk sneller en beter worden geanticipeerd!

Meer informatie: www.transics.com

PS. Van Keulen komt in maart met nóg een duurzame noviteit m.b.t. schone lucht en reducering fijnstof en CO2-uitstoot. Houd onze website en social media goed in de gaten!