Neem persoonlijk contact op via Telefoon 020-4604300 en wij helpen u graag verder. Telefoon 020-4604300

FSC® en PEFC™ gecertificeerd

Hout en plaat, natuurlijk bij van Keulen

De afgelopen 10 jaar is er jaarlijks 13 miljoen* hectare bos vernietigd. Dat komt neer op één voetbalveld per 2 seconden! Gelukkig beseffen we steeds meer wat de gevolgen van ontbossing zijn en wereldwijd nemen organisaties hun verantwoordelijkheid als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We zien een toenemende vraag naar FSC® en PEFC™ gecertificeerd hout. Zo moeten rijksoverheidsinstellingen sinds 2010 bij alle inkopen en aanbestedingen duurzaamheid als zwaarwegend criterium meenemen. Provincies, gemeenten en waterschappen moeten dit bij de helft van de inkopen doen. Ook bij andere organisaties, zoals banken en woningcorporaties, is dit een zwaarwegend criterium.

Saint-Gobain, moederbedrijf van Van Keulen, heeft in 2007 een houtbeleid opgesteld welke de volgende eisen definieert voor verantwoordelijk kopen en verkopen van houtproducten:

  • Verantwoordelijk inkopen: er worden geen bedreigde/beschermde producten ingekocht. Al het aangekochte hout is afkomstig van een legale bron en verantwoord bosbeheer wordt gepromoot door aankoop van hout dat gecertificeerd is door het Forest Stewardship Council (FSC®) of door de Program for the Endorsement of Forest Certification schemes (PEFC™). Leveranciers die in verband worden gebracht met het illegaal kappen van bossen, worden uit het leveranciersbestand verwijderd.
  • Verantwoordelijk verkopen: werknemers worden getraind en klanten worden ingelicht over de voordelen van duurzaam bosbeheer en de traceerbaarheid van het product.

Als onderdeel van het MVO-beleid van Van Keulen Hout en Bouwmaterialen is dit houtbeleid overgenomen en geïmplementeerd. Dit betekent dat wij vanaf juli 2011 gecertificeerd zijn voor het verkopen van zowel FSC® als PEFC™ gecertificeerd hout- en plaatmateriaal. Daarmee kunnen wij u garanderen dat van de betreffende producten de herkomst uit duurzaam beheerde bossen is zekergesteld.


Wat betekent dit voor u?
  • Een uitgebreid assortiment hout & plaat met FSC® of PEFC™ certificering.
  • Een breed standaard assortiment dat direct uit voorraad te leveren is.
  • Het gehele jaar speciale hout- en plaatacties.
  • Een deskundig adviesnetwerk met betrekking tot (duurzaam) hout en plaat.

Kortom, Van Keulen Hout en Bouwmaterialen is er klaar voor om u verder op weg te helpen met duurzaam bouwen, om zo ook onze steen bij te dragen aan een gezonde leef- en werkomgeving!

Zoek in onze webshop naar onze FSC® of PEFC™ gecertificeerde producten


» Naar website FSC®

» Naar website PEFCtm

» Meer over Van Keulen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

*Bron: Food and Agriculture Organization of the United Nations