Spoedlevering voor Barack Obama: YES WE CAN!

Spoedlevering voor Barack Obama: YES WE CAN!
Spoedlevering voor Barack Obama: YES WE CAN!
Spoedlevering voor Barack Obama: YES WE CAN!
Spoedlevering voor Barack Obama: YES WE CAN!
Spoedlevering voor Barack Obama: YES WE CAN!
Zondagmiddag om 16.00 uur ‘sharp’ arriveerden 4 vrachtwagens van Van Keulen, 2 trailers + 1 motorwagen van Wempe Transport en 2 kooi-apen op het Museumkwartier. De binnenstad was i.v.m. de komst van Barack Obama intussen al veranderd in een filmset, vol politieagenten en controleposten. Tussen toeristen, fietsers, marechaussee en militairen werden door 2 CarryOn sjouwploegen 750 pakken Rockwool uitgeladen en versleept.

Waarom de crisismanager van Gemeente Amsterdam deze spoedlevering eind vorige week heeft besteld, is helaas ‘classified’. Maar het heeft alles te maken met Obama’s bezoek aan het Rijksmuseum, vandaag. Wat we er wel over mogen zeggen van Burgemeester Eberhard van der Laan, is dat je voor logistieke oplossingen in Amsterdam bij Van Keulen moet zijn!

Donderdag werd onze directeur John Veerman gebeld door de betreffende veiligheidsbeambte van de hoofdstad. Gevraagd werd naar grote hoeveelheden minerale wol, die op zeer korte termijn moesten worden geleverd in het Museumkwartier. Gezien het feit dat Veerman over 2 maanden begint aan een nieuw hoofdstuk van zijn carriere, dacht hij eerst aan een bananasplit-achtige grap van zijn collega’s. Dat bleek echter niet het geval. Navraag in ‘de markt’ had de Gemeente bij Rockwool terecht doen komen. En daar noemde onze gewaardeerde relatie Stephen Muller zonder enige twijfel de naam Van Keulen Hout en Bouwmaterialen.

In de volgende 2 dagen gebeurde er een heleboel: tijdens de verkennende gesprekken op donderdag en vrijdag bleven de gevraagde hoeveelheden groeien, evenals de uitdaging om het allemaal voor elkaar te krijgen. Zo moest de minerale wol worden verpakt in 750 stofdichte hoezen… Geen probleem, dan leveren we die hoezen toch ook!

Op de late vrijdagavond vond er uitvoerig overleg plaats met de verantwoordelijke autoriteiten ter plaatse. En in Noord werd door Ruud Reijne het rekenwerk en de bonnen in orde gemaakt. Op zaterdagmorgen werden de vrachtwagens bij Van Keulen al geladen, inclusief de trailers van Jan Wempe. De voorinspectie op het Museumplein werd ’s middags uitgevoerd door onze ‘Sjors & Sjimmie’: Richard Jordan & John Veerman.

Zondagmorgen was alles in Amsterdam-Noord geregeld: vrachtwagens geladen, CarryOn transportploegen gereed, zelfs aan de afvalstromen was gedacht. Om 15.00 uur kregen Fred Stoffers, Gerard Jansen, Ron Gerritsma, Wim Noordhoorn, Jan Tol, Jan Wempe, fotograaf Hans Bakema, John Veerman en 4 leden van de sjouwploegen een laatste briefing. Ready tot rumble!

Om stipt 16.00 uur arriveerden we dus bij het Museumplein, waar we tot 23.00 uur bezig zijn geweest om de klus te klaren. Het was een enorme uitdaging maar de échte militaire exercitie staat nog op het programma: maandagmiddag wordt al het materiaal weer teruggehaald. Om 17.00 staat de 324 m3 Rockwool weer bij ons in het magazijn. Hans Bakema, Jan Wempe en alle collega’s bij Van Keulen verdienen bij voorbaat een stevige schouderklop voor het volbrengen van deze ‘mission impossible’.

Leuke feitjes:
Hans Bakema van Studio 18 is onze huisfotograaf. Hij maakt de reportages van bijvoorbeeld de gipsvaarten en fotografeerde –om het verhaal compleet te maken– vanmiddag nog de helikopters van Obama op het Museumplein.

Jan Wempe uit Spaarndam is sinds jaar en dag een zeer betrouwbare transport-partner van Van Keulen. Jan reed deze zondag met 2 spiksplinternieuwe EURO VI-trekkers, die hij zaterdagmiddag nog heeft gedoopt.

John Veerman dacht zaterdagmorgen Jan Lammertse van koffie te kunnen voorzien. Toen hij om 05.30 uur aankwam bleek dat hij (wéér) niet vroeg genoeg was opgestaan. Op welke dag of welk tijdstip dan ook: Jan Lammertse doet al 27 jaar als eerste het licht aan. Ongekend.

Richard Jordan en John Veerman hebben de afgelopen 6 jaar samen veel gezien en meegemaakt, maar moeten toegeven dat de voorinspectie op het Museumkwartier “alles behalve alledaags was”. Zeer leuk om mee te mogen maken, aldus ‘Sjors & Sjimmie’.

Geloof het of niet, vanmorgen stonden alle vrachtwagens weer ‘packed and loaded'. Want de ‘gewone’ handel gaat vandaag ‘gewoon’ door. Laat Van Keulen maar zeulen!

Weten wie wie is? Check het smoelenboek

Lees ook

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

18-04-2018 | Projecten
TBP Bouw en 4-U-2 smullen van Van Keulen’s hijskranen

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

21-12-2016 | Projecten
Een interview met Frank Appel over 35.000 m2 systeemplafonds

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

26-09-2016 | Projecten
Klinkers en mortels voor kademuren levert Van Keulen per boot op de grachten

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

29-10-2015 | Projecten
Markante poortje naast ‘het nieuwe Bernardus’ krijgt tweede leven

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen Team

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen

10-12-2018 Peter, we zullen je missen!
Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain