Ruitenbeek bouwt KnaufZeker in Novotel Hoofddorp

Ruitenbeek bouwt KnaufZeker in Novotel Hoofddorp
Ruitenbeek bouwt KnaufZeker in Novotel Hoofddorp
Ruitenbeek bouwt KnaufZeker in Novotel Hoofddorp
Ruitenbeek bouwt KnaufZeker in Novotel Hoofddorp
Ruitenbeek bouwt KnaufZeker in Novotel Hoofddorp

Duurzaam hotel met unieke wandopbouw voor scheiding kamers

Rond de zomer van 2015 opent in Hoofddorp het nieuwe Novotel. De nieuwbouw van dit 314 kamers tellende hotel wordt momenteel gerealiseerd door HBB Groep. Ruitenbeek Projektafbouw BV verzorgt de binnenafbouw en dat is goed nieuws voor Van Keulen. We zijn namelijk al sinds 1999 leverancier van Ruitenbeek en ook op dit project voorziet Van Keulen deze specialist in akoestische binnenafbouw van de nodige materialen. 
 

Duurzaam

Bij het ontwerp van het Novotel hotel – Mulderblauw architecten– stond duurzaamheid voorop. De energievraag van het gebouw moet tot een minimum worden beperkt. Er worden door Ruitenbeek duurzame materialen toegepast in de binnenzijde van het gebouw. Alle binnenwanden en -plafonds worden voorzien van de duurzame, op gips gebaseerde systemen van Knauf.Ruitenbeek

Ruitenbeek Projektafbouw BV is al meer dan 25 jaar actief in de binnenafbouw. Het bedrijf van Erwin Ruitenbeek levert en installeert Metal Stud wanden en plafonds, verplaatsbare systeemwanden, systeemplafonds en de bijbehorende timmerwerken. De afbouwer uit Amersfoort is gespecialiseerd in akoestiek voor utiliteitsbouw, zoals kerken, sporthallen, scholen en hotels.
Gezien de ervaring van Ruitenbeek en Knauf in het hotelsegment werden zij bij de nieuwbouw van het Novotel hotel in het voortraject gevraagd mee te denken, onder andere over de opbouw van de kamerscheidende wanden. Om de hotelgast zoveel mogelijk ruimte te geven, dienden deze wanden zo slank mogelijk gebouwd te worden. De unieke wandopbouw is opgebouwd met Knauf Diamond Board. Een budgetvriendelijk antwoord op de gewenste maximum wanddikte van 145 mm, mét gegarandeerd 60 minuten brandwerendheid en een minimaal te realiseren geluidsisolatie van 59 dB.
 

KnaufZeker

Op de afbouw van het Novotel project is KnaufZeker prestatiegarantie van toepassing. KnaufZeker omvat diverse Knauf systemen die vooraf uitvoerig getest zijn op hun individuele en gecombineerde prestaties. Als deze systemen conform de Knauf voorschriften verwerkt worden, geeft Knauf 100% KnaufZeker prestatiegarantie: de zekerheid dat gewenste prestaties daadwerkelijk gerealiseerd worden. Door de toepassing van KnaufZeker garantie, met alle bijbehorende technische ondersteuning van Knauf, werd bij alle betrokken partijen een gevoel van vertrouwen gecreëerd. Gewenste prestaties op het gebied van brandwerendheid en geluidsisolatie worden gegarandeerd gehaald.

Het totale KnaufZeker dienstenpakket is bij dit project van toepassing: in het voortraject hebben Ruitenbeek, Knauf en hoofdaannemer HBB een gedetailleerd projectadvies gemaakt met detailtekeningen. Om alle betrokkenen een beeld te geven van hoe een hotelkamer er in werkelijkheid uit zou komen te zien, is er een mock-up gemaakt; een complete hotelkamer (inclusief toilet en badkamer!) werd op ware grootte opgebouwd waardoor alle aansluitingen tot in detail konden worden bekeken. Ruitenbeek werd ondersteund met een overzicht van de hoeveelheid toegepaste wandsystemen, dat Knauf uit het BIM-model destilleerde. 
 

Van Keulen

Alle bouwmaterialen worden door Van Keulen geleverd. Bijvoorbeeld de metal stud profielen en gipsplaten voor ruim 17.000 m² wand en ruim 3.000 m² plafond. Verder leveren we voeggips van Knauf, isolatie-materiaal van Knauf Insulation en de eerder genoemde Diamond Board. De levering vindt gefaseerd plaats: via de open gevel van het casco worden de materialen op de juiste plaats neergezet. Vervolgens wordt de gevel op die plek gesloten en vindt de volgende levering op de volgende plek plaats. De uitvoering van de werkzaamheden door Ruitenbeek start in december.

• Website Ruitenbeek Projektafbouw BV
• Meer over KnaufZeker
• Website HBB Groep

Lees ook

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

18-04-2018 | Projecten
TBP Bouw en 4-U-2 smullen van Van Keulen’s hijskranen

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

21-12-2016 | Projecten
Een interview met Frank Appel over 35.000 m2 systeemplafonds

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

26-09-2016 | Projecten
Klinkers en mortels voor kademuren levert Van Keulen per boot op de grachten

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

29-10-2015 | Projecten
Markante poortje naast ‘het nieuwe Bernardus’ krijgt tweede leven

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen Team

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen

10-12-2018 Peter, we zullen je missen!
Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain