Ondernemersprijzen stadsdeel Noord

Ondernemersprijzen stadsdeel Noord
CycleYou en Van Keulen winnen
Op dinsdag 7 mei zijn de ondernemersprijzen uitgereikt. “Belangrijk”, vindt stadsdeelvoorzitter Rob Post, “want het MKB is de kurk waar het stadsdeel op drijft. Daar moet je blijvend oog voor hebben.” Het publiek koos fietsenwinkel CycleYou tot ‘beste winkelier’. Van Keulen Hout en Bouw mag zich volgens de jury de ‘meest duurzame ondernemer’ van Noord noemen.

Beste winkelier
26 bedrijven gingen de strijd aan. Opvallend was dat veel winkeliers door enthousiaste klanten werden voorgedragen. ‘Een fijne winkel’, ‘vriendelijk personeel dat er plezier in heeft’, ‘een verrijking voor de buurt’ zo motiveerden zij hun keuze. Dat is waar de jury naar zocht: persoonlijke aandacht, klantvriendelijkheid, kennis van zaken, maar ook naar durf en vernieuwing’. Drie winkeliers hebben deze kwaliteiten in overvloed: Beekhoven Bikes. Kastino Molenwijk en CycleYou. Het publiek had het voor het zeggen en koos massaal voor fietsenwinkel CycleYou, die twee jaar geleden naar een nieuwe grotere locatie verhuisde. CycleYou onderscheidt zich door ruime aandacht voor de klant, het organiseren van workshops (o.a. ‘het geheim van de fietsband’) en fietstochten. Je kunt er douchen na je tocht en een kop koffie drinken. Alles rondom klant én fiets. Eigenaar JanWillem Marchal: “Niet alles is handgemaakt, maar wel voor de klant gemaakt”.

“Eindelijk!”
is de reactie van directeur John Veerman als hij hoort dat Van Keulen hout en bouwmaterialen de winnaar is van de duurzaamheidprijs. Van Keulen heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel “MVO is een werkwoord”, aldus Veerman. Dat blijkt uit tal van maatregelen: materialen worden continu op duurzaamheid getoetst en ze hebben de ‘Take it bag’ bedacht waarmee klanten hun bouwafval kunnen retourneren. Ooit liet Veerman alle banden van auto’s en fietsen leeglopen omdat er te weinig op bandenspanning gecontroleerd werd, nu krijgt elke maand de meest zuinige chauffeur een waardebon. Van Keulen koos afgelopen jaar bovendien voor GLT Fuel, een vloeibare brandstof die met 30% minder fijnstof een forse bijdrage levert aan schonere lucht. En het personeel dat er werkt, wil nooit meer weg. “Een lichtend voorbeeld” noemt de jury het bedrijf. Dat betekent niet dat de keuze gemakkelijk was. De vergelijking met de kandidaten Orangegas, die groen gas maakt uit rioolafval (“Amsterdam rijdt... op zijn eigen schijt”) en Hulshoff die duurzaam verantwoord 800.000 archiefdozen beheert, bezorgden de jury slapeloze nachten.

DAM prijs 2013
Met het winnen van de Noordse duurzaamheidsprijs is Van Keulen automatisch genomineerd voor de DAM prijs: de verkiezing van de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. Van 6 t/m 23 juni kunt u stemmen via www.amsterdam.nl/damprijs. De uitreiking is op 24 juni.

Foto: Winnaars ondernemersprijzen 2012. Links John Veerman, rechts JanWillem Marchal (foto Marco Keyzer)

Lees ook

"Denk vanuit het systeem en niet vanuit het product"

"Denk vanuit het systeem en niet vanuit het product"

09-10-2017 | VK in de media
289 hotelkamers stof- en afvalvrij afbouwen. Het klinkt onmogelijk maar het lukte Kwakman en het leverde het Volendamse afbouwbedr...

"Een dagje naar de Bollen"

"Een dagje naar de Bollen"

02-06-2017 | VK in de media
Altijd leuk zo'n stukje! Dat ze René z'n naam verkeerd spellen, is slechts bijzaak. ;-)

Zulu I: een nieuw concept in het vervoer over water

Zulu I: een nieuw concept in het vervoer over water

30-09-2015 | VK in de media
"Een varende vrachtwagen die door één schipper kan worden bestuurd"

De PSB in Nederland met palletten gipsplaten van Gyproc en Van Keulen

De PSB in Nederland met palletten gipsplaten van Gyproc en Van Keulen

22-09-2015 | VK in de media
Zaterdag 19 september 2015 was het zover; de PSB (Pallet Shuttle Barge) van Blue Line Logistics NV is voor het eerst in Nederland....

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen Team

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen

10-12-2018 Peter, we zullen je missen!
Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain