Nominatie Gyproc Trophy voor Kwakman en Rijksmuseum

Nominatie Gyproc Trophy voor Kwakman en Rijksmuseum
Kwakman Afbouw is met Het Rijksmuseum één van de vijf genomineerden voor de prestigieuze Gyproc Trophy 2013. Bijna 3 jaar reden vrachtwagens van Van Keulen af en aan op het Museumplein en we zijn dan ook waanzinnig trots een rol te hebben gespeeld bij de totstandkoming van misschien wel het meest imponerende renovatieproject van de afgelopen decennia. Bij deze willen we Kwakman Afbouw van harte feliciteren met de nominatie en veel succes wensen op 27 september. Op die dag zal in Rotterdam de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt tijdens de jaarlijkse Gyproc Professionals dag.

Met de Gyproc Trophy waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de Gyproc Professionals, een netwerk van vooraanstaande plafond- en wandmontage bedrijven, die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc afbouwsystemen. Voor deze wedstrijd, die eenmaal per twee jaar gehouden wordt, kunnen afbouwbedrijven zich inschrijven met een project, dat zij gerealiseerd hebben.

De overige genomineerden zijn Cobra Afbouwtechniek (met het Fries Museum), MAT Afbouw (met het Art’Otel in Amsterdam), MB Afbouw Montage (met het Museumkwartier in 's Hertogenbosch) en Van Vonderen Interior Contractors (met het EMCR Onderwijscentrum in Rotterdam). De Gyproc Trophy kent drie prijzen; de Gyproc Trophy, de Innovatieprijs en de Gyproc Professionals Keuze (voorheen de publieksprijs). De Gyproc Trophy en de Innovatieprijs worden gekozen door een vakkundige jury. De Gyproc Professionals keuze is een publieksprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf.

Het Rijksmuseum
Een project van zoveel nationaal belang, eeuwigheidswaarde, voorkomen en diversiteit vraagt om het hoogste kwaliteitsniveau in de markt verkrijgbaar. Kwakman Afbouw Volendam is deze uitdaging aangegaan in bouwteamverband met aannemer JP van Eesteren. De ruime inzetbaarheid en kennisniveau van Kwakman Afbouw Volendam is ten volle benut en is in het gehele gebouw terug te vinden tot in de kleinste details. Zo kennen álle wanden, recht én rond, alle togen, ongeacht materiaalafwerking dezelfde subtiele verspringing in de plint. Ook de uit MetalStud opgetrokken kolommen lijken als het ware te zweven door diezelfde geraffineerde plint.

Verder zijn er 6 meter hoge voorzetwanden geplaatst met slechts een dikte van 50 mm. In het Aziatisch Paviljoen zijn o.a. leuningen en 'zwevende' schuifdeuren in de MetalStud wanden verwerkt. De hier tevens aanwezige vitrines zijn door Kwakman gerealiseerd middels een opvallende combinatie van hout, MetalStud, gips en glas. In de metershoge trappenhuis-wanden vindt men de typerende en steeds terugkerende verdiepte leuningen terug. De kapconstructie is door Kwakman Afbouw voorzien van brandwerende bekleding en alle schilderijen hangen verstild voor akoestische beplating welke onzichtbaar in de wanden is verwerkt. Van de kelder tot aan de kapconstructie; Kwakman Afbouw heeft middels een veelvoud aan producten en op verscheidene locaties met meer dan 100 vakmensen haar signatuur op dit doek weten te zetten.

» Website Gyproc Trophy
» Website Kwakman Afbouw

Lees ook

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

18-04-2018 | Projecten
TBP Bouw en 4-U-2 smullen van Van Keulen’s hijskranen

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

21-12-2016 | Projecten
Een interview met Frank Appel over 35.000 m2 systeemplafonds

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

26-09-2016 | Projecten
Klinkers en mortels voor kademuren levert Van Keulen per boot op de grachten

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

29-10-2015 | Projecten
Markante poortje naast ‘het nieuwe Bernardus’ krijgt tweede leven

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen Team

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen

10-12-2018 Peter, we zullen je missen!
Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain