Nominatie Gyproc Trophy voor Kwakman en Rijksmuseum

Nominatie Gyproc Trophy voor Kwakman en Rijksmuseum
Kwakman Afbouw is met Het Rijksmuseum één van de vijf genomineerden voor de prestigieuze Gyproc Trophy 2013. Bijna 3 jaar reden vrachtwagens van Van Keulen af en aan op het Museumplein en we zijn dan ook waanzinnig trots een rol te hebben gespeeld bij de totstandkoming van misschien wel het meest imponerende renovatieproject van de afgelopen decennia. Bij deze willen we Kwakman Afbouw van harte feliciteren met de nominatie en veel succes wensen op 27 september. Op die dag zal in Rotterdam de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt tijdens de jaarlijkse Gyproc Professionals dag.

Met de Gyproc Trophy waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de Gyproc Professionals, een netwerk van vooraanstaande plafond- en wandmontage bedrijven, die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc afbouwsystemen. Voor deze wedstrijd, die eenmaal per twee jaar gehouden wordt, kunnen afbouwbedrijven zich inschrijven met een project, dat zij gerealiseerd hebben.

De overige genomineerden zijn Cobra Afbouwtechniek (met het Fries Museum), MAT Afbouw (met het Art’Otel in Amsterdam), MB Afbouw Montage (met het Museumkwartier in 's Hertogenbosch) en Van Vonderen Interior Contractors (met het EMCR Onderwijscentrum in Rotterdam). De Gyproc Trophy kent drie prijzen; de Gyproc Trophy, de Innovatieprijs en de Gyproc Professionals Keuze (voorheen de publieksprijs). De Gyproc Trophy en de Innovatieprijs worden gekozen door een vakkundige jury. De Gyproc Professionals keuze is een publieksprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf.

Het Rijksmuseum
Een project van zoveel nationaal belang, eeuwigheidswaarde, voorkomen en diversiteit vraagt om het hoogste kwaliteitsniveau in de markt verkrijgbaar. Kwakman Afbouw Volendam is deze uitdaging aangegaan in bouwteamverband met aannemer JP van Eesteren. De ruime inzetbaarheid en kennisniveau van Kwakman Afbouw Volendam is ten volle benut en is in het gehele gebouw terug te vinden tot in de kleinste details. Zo kennen álle wanden, recht én rond, alle togen, ongeacht materiaalafwerking dezelfde subtiele verspringing in de plint. Ook de uit MetalStud opgetrokken kolommen lijken als het ware te zweven door diezelfde geraffineerde plint.

Verder zijn er 6 meter hoge voorzetwanden geplaatst met slechts een dikte van 50 mm. In het Aziatisch Paviljoen zijn o.a. leuningen en 'zwevende' schuifdeuren in de MetalStud wanden verwerkt. De hier tevens aanwezige vitrines zijn door Kwakman gerealiseerd middels een opvallende combinatie van hout, MetalStud, gips en glas. In de metershoge trappenhuis-wanden vindt men de typerende en steeds terugkerende verdiepte leuningen terug. De kapconstructie is door Kwakman Afbouw voorzien van brandwerende bekleding en alle schilderijen hangen verstild voor akoestische beplating welke onzichtbaar in de wanden is verwerkt. Van de kelder tot aan de kapconstructie; Kwakman Afbouw heeft middels een veelvoud aan producten en op verscheidene locaties met meer dan 100 vakmensen haar signatuur op dit doek weten te zetten.

» Website Gyproc Trophy
» Website Kwakman Afbouw

Lees ook

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

18-04-2018 | Projecten
TBP Bouw en 4-U-2 smullen van Van Keulen’s hijskranen

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

4-U-2 en Van Keulen breken records in nieuwe Thialf

21-12-2016 | Projecten
Een interview met Frank Appel over 35.000 m2 systeemplafonds

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

26-09-2016 | Projecten
Klinkers en mortels voor kademuren levert Van Keulen per boot op de grachten

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

A. Denslagen & Co. BV en Van Keulen onderscheiden zich met historische bouwkennis

29-10-2015 | Projecten
Markante poortje naast ‘het nieuwe Bernardus’ krijgt tweede leven

Ken jij Gert al? Hij is onze nieuwe medewerker Verkoop Binnendienst Team

Ken jij Gert al? Hij is onze nieuwe medewerker Verkoop Binnendienst

07-05-2018 Met deze nieuwe collega haalden we meer dan 15 jaar ervaring in huis
Jouw bestelling op maat gezaagd en dezelfde dag afhalen bij Van Keulen Van Keulen & zo

Jouw bestelling op maat gezaagd en dezelfde dag afhalen bij Van Keulen

02-05-2018 Maak kennis met onze houtzagerij en profiteer van het gemak en de voordelen!
Van Keulen wenst u een fijne Hemelvaartsdag Van Keulen & zo

Van Keulen wenst u een fijne Hemelvaartsdag

02-05-2018 In verband met Hemelvaartsdag is Van Keulen Hout en Bouwmaterialen op donderdag 10 én vrijdag 11 mei gesloten
Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam Project

Het dak eraf aan de Gedempte Gracht in Zaandam

18-04-2018 TBP Bouw en 4-U-2 smullen van Van Keulen’s hijskranen
Word jij de held in onze spiksplinternieuwe zagerij? Van Keulen & zo

Word jij de held in onze spiksplinternieuwe zagerij?

30-03-2018 Gezocht: collega die uit het juiste hout is gesneden


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain