John Veerman genomineerd voor De Groene Speld

John Veerman genomineerd voor De Groene Speld
John Veerman is één van de drie genomineerden voor De Groene Speld. Deze prijs is bestemd voor een persoon binnen een project of organisatie die aantoonbaar het verschil maakt op het gebied van duurzaamheid in het werkveld klimaat en energie in Amsterdam. Als directeur van Van Keulen Hout en Bouwmaterialen heeft John Veerman zich de afgelopen jaren nadrukkelijk gefocust op het verduurzamen en efficiënt inrichten van het logistieke proces binnen ‘zijn’ bedrijf.

De andere genomineerden zijn Ruud Zandvliet van Taxi Electric (voor het opzetten van een logistiek en kwalitatief hoogwaardig elektrisch taxibedrijf) en Siemon van den Berg van The Datacenter Group (voor het ontwikkelen van een innovatieve methode van koeling voor datacenters).

Jurering
De jury van de Groene Speld bestaat dit jaar uit voorzitter Marjan Minnesma (directeur Urgenda, en jurylid de Groene Speld 2012), Jupijn Haffmans (directeur De Gezonde Stad) en Rob van der Bas (ERA Contour, mede-winnaar van de Groene Speld 2012). De jury heeft haar focus gelegd op een persoon als initiatiefnemer of als spil in een team of bedrijf bij duurzaamheidsprojecten of initiatieven in de stad.

De jury heeft bij haar beoordeling, naast een algemeen oordeel binnen de bovengenoemde randvoorwaarden, ook de volgende criteria laten meewegen:
Binnenstedelijke distributie als duurzame speerpunt
Van Keulen Hout en Bouwmaterialen heeft de ambitie uit te groeien tot de meest duurzame en onderscheidende bouwmaterialenhandel van de Randstad. Het bedrijf heeft meer dan honderd jaar ervaring in specialistische logistieke dienstverlening in groot Amsterdam. Stadsdistributie is iets wat overheden al jaren bezighoudt. Daarvoor heb je het besef bij ondernemers nodig dat er ook commerciële kansen liggen in het bundelen en schoon vervoeren van alle zaken die we in de stad nodig hebben, of waar we van af willen. Van Keulen combineert deze twee en werkt waar mogelijk samen met allerlei initiatieven en andere bedrijven om haar doelen te bereiken.

De Groene Speld
De gemeente Amsterdam wil een economisch sterke en duurzame stad zijn. Vermindering van gebruik van fossiele brandstoffen is daarbij erg belangrijk. Door minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, hebben Amsterdammers straks een blijvend betaalbare energierekening en kan ‘Amsterdam’ met recht zeggen dat er een substantiële bijdrage is geleverd aan het mondiaal klimaatprobleem. Daar werkt onze gemeente hard aan: Amsterdam streeft naar 40% CO2 reductie in 2025, ten opzichte van 1990.

Bovendien komen er steeds meer lokale duurzame projecten van de grond, waarbij bewoners zich verenigen of bedrijven samenwerken aan het opwekken of besparen van energie. Om deze ontwikkeling te stimuleren wordt dit jaar voor de vijfde keer de Groene Speld uitgereikt. De winnaar ontvangt de award dinsdag 17 december in de voormalige Tandwielfabriek Blom.

Van Keulen won dit jaar de Duurzaamheidsprijs Amsterdam Noord 2013, werd derde tijdens het DAM gala, ging aan de haal met de DAM Publieksprijs en ontving de Lean and Green Award. Nu dus wederom genomineerd voor een duurzame onderscheiding! Iedereen bij Van Keulen en John Veerman in het bijzonder is natuurlijk opgetogen over deze eervolle nominatie. We wensen de andere genomineerden veel succes en kijken dankbaar uit naar 17 december.

» Website De Groene Speld

Lees ook

​MVO jaarverslag Saint-Gobain Building Distribution NL 2016

​MVO jaarverslag Saint-Gobain Building Distribution NL 2016

09-10-2017 | MVO & Duurzaamheid
Dit gebeurde er het afgelopen jaar bij Van Keulen op het gebied van duurzaamheid

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

Metselstenen voor Van Steenwijk over het IJ naar de Singel

26-09-2016 | Projecten
Klinkers en mortels voor kademuren levert Van Keulen per boot op de grachten

23 aannemers namen deel aan gratis training 'Luchtdicht bouwen'

23 aannemers namen deel aan gratis training 'Luchtdicht bouwen'

07-03-2016 | MVO & Duurzaamheid
Dinsdag 8 maart weer training 'Luchtdicht bouwen' in de Greenworks Academy

Foto’s nieuwjaarsborrel en nieuwe gratis Greenworks-trainingen

Foto’s nieuwjaarsborrel en nieuwe gratis Greenworks-trainingen

16-02-2016 | MVO & Duurzaamheid
Leer alles over de toepassing, samenstelling en werking van onze duurzame bouwmaterialen

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!
Klant Van Keulen uit zijn dak van tevredenheid Klanten over VK

Klant Van Keulen uit zijn dak van tevredenheid

"Alle bestellingen zijn 100% foutloos en op tijd geleverd. Dat is echt uniek als je het mij vraagt.”


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain