In alle steden de bouwhectiek de baas

In alle steden de bouwhectiek de baas
In alle steden de bouwhectiek de baas
In alle steden de bouwhectiek de baas
In alle steden de bouwhectiek de baas
Van Keulen begon in 1909 in Amsterdam als eenmanszaak die zilverzand verkocht aan cafés. Dit zand werd op de houten vloeren gestrooid om het vuil te absorberen. Eerst met paard en wagen, maar na de oorlog werden deze vervangen door – toen in ruime mate aanwezig – legertrucks. Inmiddels is Van Keulen 100 jaar en 100 werknemers verder en uitgegroeid tot een succesvol toeleveringsbedrijf voor de bouw.

‘Just-in-time’
Veelal bekend van de gele vrachtwagens die zich door de binnenstraten van Amsterdam begeven voor het leveren van hout, stenen en ander bouwmateriaal. Uitgegroeid tot een bedrijf dat 20.000
verschillende materialen ‘just-in-time’ bij de aannemer levert, veelal binnen drie uur en op elk mogelijke locatie.
“Daar zijn we bekend om geworden,” vertelt Managing Director Van Keulen en directeur Afbouw Martin de Rouw. 
“Wij zijn één van de weinige met ervaring en kunde in het leveren van bouwmaterialen in een dichtbevolkte en dichtbebouwde stad. Ongeveer 60 medewerkers van Van Keulen staan constant in contact met de klant door het snel en vakkundig leveren van materiaal. “Daarmee hebben we een enorm pluspunt in onze service. Omdat wij in Amsterdam en omstreken een leveringstijd van drie uur garanderen, hoeft de aannemer zijn werk niet te verlaten. Dit scheelt hem tijd en geld.”

De hectiek de baas
Om het transport optimaal te laten verlopen, werkt Van Keulen enkel met gediplomeerde kraanbestuurders. Maar ook het wagenpark is bijzonder. John Veerman, directeur Hout- en Bouwmaterialen vertelt enthousiast: “Wij hebben de meest hypermoderne autolaadkranen in ons park, allen TÜV-gekeurd, waarmee we als één van de enige transporteurs de binnenstad in mogen. In combinatie met onze snelle levertijd en de mogelijkheid om tot 28 meter hoogte te lossen, zijn we de ideale totaalleverancier die ‘tot in de tuintjes van de Amsterdamse binnenstad’ kan leveren. Hiermee hebben we aangetoond de hectiek de baas te zijn. En wat we in Amsterdam kunnen, kunnen we natuurlijk overal.”

Servicebelofte van 3 uur
Hiermee doelt hij op de mogelijkheden die de nieuwe locatie Van Keulen biedt.
“Zaten we vroeger nog met een magazijn aan de Zuider Ijdijk en een kantoor aan Zeeburgerpad. Inmiddels is gekozen om deze locaties samen te voegen naar één centrale en goed bereikbare plaats waarin alles onder één dak te vinden. En het schept de mogelijkheden om een stadsdistributie op te zetten in andere steden. Wat overigens van Keulen niet nalaat hoor, wij leveren overal in Nederland als het moet; van Texel tot Limburg.”
De Rouw vult aan: “Van Keulen gaat hierin ver. Door de expertise en ervaring in de afgelopen 100 jaar hebben wij bewezen dat wij als geen ander weten hoe in te spelen op adhoc en onvoorziene omstandigheden. Wij zien geen enkele belemmering in de mogelijkheden tot transport.
Hierdoor kan de aannemer vertrouwen ‘dat het goed komt’ en zich richten op zijn eigen werk.”
Een mooi voorbeeld van de flexibiliteit van Van Keulen zijn leveringen in de binnenstad van Hoorn. Veerman: “De binnenstad is afgesloten voor vrachtverkeer. Creatief als we zijn, gaan we met ons materieel op een ponton via het IJsselmeer naar de locatie. En dat inderdaad binnen onze servicebelofte van drie uur. Zo ver gaat onze dienstverlening.”

Passende openingstijden
Vanuit het nieuwe pand aan de TT Vasumweg is sinds begin dit jaar zowel het magazijn, het kantoor als een shop voor de professional te vinden. Maar liefst 25.000 m2 oppervlakte, waaronder een showroom van 450 m2, staan beschikbaar om de professional te bedienen. “Ook hierin denken we mee met de aannemer. Dus openingstijden die aansluiten bij de vroege start op de bouw. Ons magazijn opent om 5.30 uur haar deuren en in de shop kan de klant ook al om 6.30 uur terecht,” aldus Veerman.
Op het dak heeft Van Keulen gezorgd voor eigen parkeerplaatsen voor hun klanten. Want ook al parkeer je momenteel gratis aan de TT Vasumweg “Het blijft Amsterdam, dus je weet het nooit in de toekomst,” lacht De Rouw.

Identiteit behouden
Op 20 mei wordt het nieuwe pand onder grote belangstelling geopend. Met 2.000 genodigden en een delegatie van het Franse moederbedrijf Saint Gobain wordt niet alleen het nieuwe pand gevierd. Ook bestaat Van Keulen dit jaar 100 jaar. Een eeuw waarin Van Keulen is uitgegroeid van een eenmanszaak in het leveren van zilverzand tot de respectabele partij die ze nu zijn in de levering van hout- en bouwmaterialen en het verzorgen van projectkeukens en aanleggen van anhydriet en cementgebonden dekvloeren. En ook al valt het van oudsher familiebedrijf sinds 2007 onder de vlag van Saint Gobain, één van ‘s werelds grootste leveranciers op het gebied van bouwmaterialen. Toch is de eigen identiteit behouden. Veerman: “Het voelt nog als een familiebedrijf met langdurige werkverbanden van werknemers en met de slagkracht van een dynamische beursgebonden multinational.”

Lees ook

"Denk vanuit het systeem en niet vanuit het product"

"Denk vanuit het systeem en niet vanuit het product"

09-10-2017 | VK in de media
289 hotelkamers stof- en afvalvrij afbouwen. Het klinkt onmogelijk maar het lukte Kwakman en het leverde het Volendamse afbouwbedr...

"Een dagje naar de Bollen"

"Een dagje naar de Bollen"

02-06-2017 | VK in de media
Altijd leuk zo'n stukje! Dat ze René z'n naam verkeerd spellen, is slechts bijzaak. ;-)

Zulu I: een nieuw concept in het vervoer over water

Zulu I: een nieuw concept in het vervoer over water

30-09-2015 | VK in de media
"Een varende vrachtwagen die door één schipper kan worden bestuurd"

De PSB in Nederland met palletten gipsplaten van Gyproc en Van Keulen

De PSB in Nederland met palletten gipsplaten van Gyproc en Van Keulen

22-09-2015 | VK in de media
Zaterdag 19 september 2015 was het zover; de PSB (Pallet Shuttle Barge) van Blue Line Logistics NV is voor het eerst in Nederland....

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen Team

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen

10-12-2018 Peter, we zullen je missen!
Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain