De PSB in Nederland met palletten gipsplaten van Gyproc en Van Keulen

De PSB in Nederland met palletten gipsplaten van Gyproc en Van Keulen
Zaterdag 19 september 2015 was het zover; de PSB (Pallet Shuttle Barge) van Blue Line Logistics NV is voor het eerst in Nederland. De PSB levert voor Saint-Gobain Gyproc Nederland vanuit de productielocatie in Kallo, België pallets gipsplaten aan voor Van Keulen Hout en Bouwmaterialen BV in Amsterdam. 

Bron: Port of Amsterdam

Port of Amsterdam (oftewel Havenbedrijf Amsterdam NV) ontwikkelt, exploiteert en beheert de Amsterdamse haven en haventerreinen, met als doel het stimuleren van de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid. Dit alles binnen het kader van een vlotte, veilige en milieuverantwoorde afwikkeling van het scheepvaartverkeer. 
Het is voor Gyproc en Van Keulen niet de eerste keer dat ze gipsplaten over water laten transporteren, maar met de inzet van de PSB wel een optimalisatie naar het zo duurzaam en zo efficiënt mogelijk ondernemen. 

De verkeersdrukte op de weg wordt nog altijd ontlast. De efficiëntie en optimalisatie zit hem in dat de PSB speciaal is ontworpen voor het vervoeren van paletten en een eigen laad-loskraan heeft welke door één persoon bedient wordt. De schipper is ook de kraandrijver. Door de aanvoer van een kleinere hoeveelheid gipspaletten heeft Van Keulen meer ruimte en flexibiliteit op haar locatie voor andere opdrachten.  

De Pallet Shuttle Barge (PSB) is een nieuw type palettenschip van 50 mtr bij 6.60 mtr. en speciaal ontwikkeld om transporten tot 300  ton te verzorgen met diverse soorten paletten, van bouwmaterialen tot consumptiegoederen, stukgoed, rolcontainers, trailers etc.

De PSB is volledig selfsupporting met een eigen kraan die zo de pallet/het stukgoed vanaf de wal of vanaf een trailer kan oppakken en aan boord plaatsen en vice versa.

De PSB wordt met een 300 pk dieselmotor, hydraulisch aangedreven d.m.v. een roerpropeller aan de achterzijde van het schip. Om het schip zo wendbaar mogelijk te maken zijn er twee boegschroeven waardoor de PSB volledig om zijn as kan draaien. De inzet van 1 PSB staat gelijk aan een equivalent van 13 vrachtauto's.

Blue Line Logistics is een logistiek platform voor het vervoer van goederen op pallets op logistieke knooppunten in combinatie met de PSB. Dit resulteert in een efficiënt en flexibel logistiek model, vergelijkbaar met wegvervoer, toegepast op de binnenvaart logistiek.

In aantallen heeft de PSB voor Gyproc en Van Keulen over water vervoerd:
• 182 pallets met Gyproc gipsplaten (ca. 24.096 m2)
• Totale gewicht: 232 ton

Gyproc en Van Keulen zijn continu bezig om hun producten en processen te innoveren en te optimaliseren. De optimalisatie wordt nu versterkt door de samenwerking met Blue Line Logistics en haar innoverende paletten schip de PSB die volledig past in het concept in de verduurzaming van de productieprocessen.
 

Lees ook

"Denk vanuit het systeem en niet vanuit het product"

"Denk vanuit het systeem en niet vanuit het product"

09-10-2017 | VK in de media
289 hotelkamers stof- en afvalvrij afbouwen. Het klinkt onmogelijk maar het lukte Kwakman en het leverde het Volendamse afbouwbedr...

"Een dagje naar de Bollen"

"Een dagje naar de Bollen"

02-06-2017 | VK in de media
Altijd leuk zo'n stukje! Dat ze René z'n naam verkeerd spellen, is slechts bijzaak. ;-)

Zulu I: een nieuw concept in het vervoer over water

Zulu I: een nieuw concept in het vervoer over water

30-09-2015 | VK in de media
"Een varende vrachtwagen die door één schipper kan worden bestuurd"

Van Keulen blinkt uit in slimme logistiek

Van Keulen blinkt uit in slimme logistiek

29-09-2014 | VK in de media
Aan het IJ in Amsterdam ligt het hypermoderne pand van hout- en bouwmaterialengroothandel Van Keulen, van oudsher een familiebedri...

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen Team

Peter Bakker na 43 dienstjaren met welverdiend pensioen

10-12-2018 Peter, we zullen je missen!
Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain