Corporaties met EasyComfort naar 'nul op de meter'

Corporaties met EasyComfort naar 'nul op de meter'
Corporaties met EasyComfort naar 'nul op de meter'
Corporaties met EasyComfort naar 'nul op de meter'

​John van de Laarschot van PIF isolatiefolie BV vertelt over totaalconcept voor energie-neutrale huurwoningen

Na de lancering van PIF isolatiefolie, komt het gelijknamige bedrijf nu met opnieuw een revolutionair concept; EasyComfort, een gezamenlijke ontwikkeling met Here-projecten BV uit Nijmegen. Een totaaloplossing voor het upgraden van woningen tot energie-neutrale huishoudens. “Dit kan de woningrenovatiebranche wel eens flink gaan laten schudden”, voorspelt John van de Laarschot, Directeur PIF Isolatiefolie en nauw betrokken bij de ontwikkeling van EasyComfort.

Fossiele brandstoffen raken op; een goede reden voor de overheid om stimuleringsmaatregelen en verplichtingen door te voeren voor huiseigenaren en dus ook de woningcorporaties. Het doel is energie besparen en CO2-uitstoot reduceren. Het middel: massaal duurzamer (ver)bouwen! Een logisch gevolg is een wildgroei aan duurzame bouwmaterialen, waardoor de gemiddelde professional in de kolom door de bomen het duurzame bos niet meer ziet. 

Van de Laarschot: “EasyComfort is een combinatie van unieke producten voor de gehele energievoorziening en -besparing binnen huishoudens. Een totaaloplossing om de 'nul op de meter' te krijgen. Daarbij denken we gelijk aan isolatie, maar ook de opwekking van energie (elektriciteit), de tapwatervoorziening, centrale verwarming en ventilatie maken onderdeel uit van het concept. EasyComfort verbetert het wooncomfort op alle fronten, biedt corporaties de mogelijkheid om ongekende besparingen door te voeren én helpt klanten van Van Keulen om een duurzaam totaalpakket aan te bieden aan particuliere opdrachtgevers. EasyComfort wordt namelijk exclusief via Saint-Gobain Building Distribution in de Nederlandse markt gezet!"
 

PIF Isolatiefolie

Van de Laarschot vervolgt: “Op bouwkundig vlak hebben we het voornamelijk over isolatie van daken, vloeren gevels, muren, kruipruimten, ramen, deuren en kieren. Uiteraard vervult onze PIF isolatiefolie daarin een hoofdrol.”
PIF bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie, op afstand gehouden met luchtkussens. Naast de stilstaande lucht, die op zichzelf al isoleert, zit het geheim van de unieke isolatiewerking in de thermische reflectie, vergelijkbaar met de werking van een thermosfles. “PIF Isolatiefolie is lichter en isoleert significant beter dan glaswol of steenwol met dezelfde toegepaste isolatiedikte. De verschillen in RC-waarden zijn werkelijk opzienbarend!”
 

Ventilatie o.b.v. CO2-meting

Omdat EasyComfort is gebaseerd op luchtdicht bouwen, is ventilatie van groot belang. “Zonder technisch te worden komt het er op neer dat er wordt gezorgd voor een gewaarborgd ventilatiesysteem. Er wordt dus altijd geventileerd. Het systeem stuurt op CO2-waarde per ruimte. Voorbeeld: in een slaapkamer neemt het CO2-gehalte toe wanneer er personen slapen. Met meet- en regeltechniek bepaalt het systeem de CO2 waarde en indien nodig wordt de ventilatie verhoogd of verlaagd. Dit is uniek in de markt, zorgt voor gezondere leefomstandigheden en bespaart flink wat extra energie!”
 

Elektrische verwarming

“Voor de verwarming bieden we twee oplossingen; elektrische radiatoren en wandverwarming. De bekende leidingen langs de wand zijn verleden tijd, want de radiatoren ‘hangen’ we in het stopcontact. De in Nederland ontwikkelde radiatoren hebben een superstrak design en gebruiken dus alleen ‘stroom’; hoe duurzaam wil je het hebben!”
Omdat de ruimte in huurwoningen vaak schaars is, wordt er ook gebruik gemaakt van wandverwarming, eveneens elektrisch. Woningen die worden uitgerust met het EasyComfort concept, worden dus elektrisch verwarmd, aangevuld met warmteterugwinning vanuit het ventilatiesysteem. Alle ruimtes zijn afzonderlijk regelbaar, thermostaten worden bijgeleverd. “Beide systemen werken draadloos, en voldoen aan de eisen voor passief bouwen. Traditionele elektrische verwarmingssystemen verbruiken wel tot 8 keer het vermogen t.o.v. het EasyComfortsysteem. Van de Laarschot laat een stilte vallen om het verschil aan ons door te laten dringen. “Dit is zéér interessant voor corporaties, want die willen ‘energie-neutraal’. Op dit moment loopt er een proef met het complete systeem in een proefwoning te Nijmegen, inclusief de benodigde zonnepanelen. Maar op de kleine daken van huurwoningen kun je niet zo veel zonnepanelen kwijt. EasyComfort biedt dus andere wegen naar ‘nul op de meter’!”
 

Zonne-energie: vanzelfsprekend 

Natuurlijk komt er op het dak een PV-veld met een totaal benodigd vermogen, waarbij rekening wordt gehouden met de degradatie na 25 jaar. Ook het tapwatersysteem draait op zonne-energie. Tapwater wordt verzorgd door een zonneboiler van 150 liter, gekoppeld met een collector op dak. In het kader van legionella preventie wordt het tapwater opgewarmd tot 58 graden Celsius. “Dat is het verhaal in grote lijnen, maar ook aan de kleinste details is gedacht. We zijn hier al jaren mee bezig en uiteraard is er veel getest. Ook op dit moment lopen er nog particuliere projecten waarbij EasyComfort wordt geïmplementeerd en getest wordt.”
 

Voor corporaties: lage total cost of ownership

“De initiële kosten, de onderhoudskosten en energiekosten zijn beduidend lager in vergelijking met conventionele oplossingen. Bovendien creëert EasyComfort waarde door verbetering van de verhuurbaarheid en een waarde verhoging van de woningvoorraad. En ook de huurder gaat er op alle fronten op vooruit. Betere thermische en geluidsisolatie, een gezonder klimaat, minder stookkosten; de woningcorporaties kunnen hier écht niet omheen.”
 

Voor aannemers en afbouwers

“Wij hebben een sterke voorkeur voor wie het concept uiteindelijk implementeert, maar ook de vaste aannemer van de corporatie kan met EasyComfort aan de slag. Linksom of rechtsom blijven we bij het project betrokken. We zetten dus niet alleen een pallet met spullen voor de deur. In samenwerking met Van Keulen, aannemers, installateurs en afbouwers leveren we de woning op in energie-neutrale staat. Ketenintegratie in optima forma.”

Wilt u meer weten over EasyComfort? In onze Greenworks Academy in Amsterdam-Noord presenteren we u graag de mogelijkheden. Bel 020-4604300 of stuur een email naar info@van-keulen.nl.

Lees ook

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 | Van Keulen & zo
Even voorstellen: onze nieuwe DAF

Proficiat Mitchel!

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 | Team
13e medewerker behaalt TCVT-certificaat

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 | Van Keulen & zo
Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?

Even voorstellen: Robbert Gosman

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 | Team
Team Van Keulen breidt uit!

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF Van Keulen & zo

Goed voor Van Keulen en voor het milieu: onze gloednieuwe DAF

17-09-2018 Even voorstellen: onze nieuwe DAF
Proficiat Mitchel! Team

Proficiat Mitchel!

16-07-2018 13e medewerker behaalt TCVT-certificaat
VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof Van Keulen & zo

VIDEO: Van Keulen is 100% toekomstproof

11-07-2018 Van Keulen met eigen ogen zien, dat wil toch iedereen?
Even voorstellen: Robbert Gosman Team

Even voorstellen: Robbert Gosman

11-07-2018 Team Van Keulen breidt uit!
Klant Van Keulen uit zijn dak van tevredenheid Klanten over VK

Klant Van Keulen uit zijn dak van tevredenheid

"Alle bestellingen zijn 100% foutloos en op tijd geleverd. Dat is echt uniek als je het mij vraagt.”


LEAN and GREEN
Take it Bag
GTL Fuel
Greenworks
The Blue Road
FSC PEFC
Saint Gobain